Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması 2020’de ödül alan bestecilerin oda müziği formundaki eserleri, “Piyanolu Üçlüler” adıyla yayınlandı. Albüme seçilen eserleri, Özgecan Günöz (keman), Çağlayan Çetin (viyolonsel) ve Özgür Ünaldı’dan (piyano) oluşan Bosphorus Trio seslendirdi.
Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması 2020’de ödül alan bestecilerin oda müziği formundaki eserleri, “Piyanolu Üçlüler” adıyla yayınlandı. Yarışmada ödüle değer görülen eserler, Özgecan Günöz (keman), Çağlayan Çetin (viyolonsel) ve Özgür Ünaldı’dan (piyano) oluşan Bosphorus Trio tarafından seslendirildi.
Lila Müzik etiketiyle raflarda yerini alan “Piyanolu Üçlüler” albümünde yarışmada ödül alan Seyyid Abdullah Cahid Çelikçi, Emir Can Pehlivan, Aleksandra Nadin Bolşen ve Yusuf Izeddin Mesçi’nin eserleri yer alıyor.
Eser Listesi
Seyyid Abdullah Cahid Çelikçi
Fil Yılı / The Year of the Elephant
- 1. İşgal / Occupation….4.45
- 2. Etki / Effect………4.30
- 3. Bariyer / Barrier…..3.33
Emir Can Pehlivan
Hafız Burhan (Burhaneddin Sesyılmaz Efendi)
- 4. Hafız Burhan I……..3.51
- 5. Hafız Burhan II…….3.33
- 6. Hafız Burhan III……3.11
- 7. Hafız Burhan IV…….1.12
- 8. Hafız Burhan V……..2.54
Aleksandra Nadin Bolşen
Piyanolu Trio İçin Müzik / Music for Piano Trio
- 9. İntro / Intro ……..1.12
- 10. Türk Çıkartması /
Turkish Extraction…3.49 - 11. Ağırlama /
Hospitality……….5.36 - 12. Süit / Suite………3.12
Yusuf İzeddin Mesçi
Fildişi / Ivory
- 13. Sav? / Assertion?….1.58
- 14. II. Saf… / Pure……2.15
- 15. III. Sev! / Love!….3.03
- 16. IV. Sek./ Bare…….4.28
Müzik repertuvarını zenginleştirmek ve genç Türk bestecilerini teşvik etmek amacıyla, 35 yaş altındaki bestecilerin davet edildiği Ulusal Beste Yarışması’nın final gecesi pandemi nedeniyle gecikmeli olarak 2020 Ekim ayında yapılmıştı.
Besteci-müzikolog-müzik teorisyeni Yalçın Tura, besteci Özkan Manav, Hasan Uçarsu, Turgay Erdener, besteci ve orkestra şefi Oğuzhan Balcı, piyanist Gülsin Onay ve keman sanatçısı Cihat Aşkın’dan oluşan jüri, birinciliği Seyyid Abdullah Cahid Çelikçi’nin Fil Yılı’na, ikincilik ödülünü Emir Can Pehlivan’ın eseri Hafız Burhan’a, üçüncülüğü Aleksandra Nadin Bolşen’in Piyanolu Trio için Müzik başlıklı eserine ve mansiyon ödülünü ise Yusuf İzeddin Mesçi’nin Fildişi isimli bestesine vermişti.