Boş vakitlerini değerlendirmek için kitap okuyanlardan değil de kitap okumak için zaman yaratanlardansanız, Ötüken Neşriyat’ın Kitabiyat serisinden yayımlanan M. Şeref Özsoy’un Kitap Hikâyeleri ilginizi çekecektir.
Metin Celal, Kitap Hikâyeleri’ni “bir kitap dedektifinin birbirinden ilginç bilgilerle kaleme aldığı denemeleri olarak öncelikle kitap meraklılarına, koleksiyonerlerine hitap ediyor kuşkusuz. Çünkü onların böyle öykülere merakı çoktur. Ama bu hoş sohbet denemeler edebiyatseverlerce keyifle okunacak, sevdikleri, bildikleri yazarlar ve eserleri hakkında birçok bilgi edineceklerdir.” diyerek tavsiye ediyor.
Sunay Akın “Sait Faik’in hangi kitabını kim yaktı?… Kitap Hikâyeleri, sadece bu sorunun yanıtını bulmak için bile okunacak bir kitap…” diye merak uyandırıyor.
Akgün Akova, Şeref Özsoy’u anlatıyor: “Gerçek bir edebiyat hafiyesi. Şeref, Mona Lisa’nın Türk edebiyatında iki kişi tarafından yakıldığını söyleyerek başlıyor Sait Faik’i konuk ettiği yazısına. Şimdilerde İstanbul Kedi Müzesi’nin yöneticisi olan Şeref, bir kitap tutkunu. Doğduğunda kitap sayfalarından yapmışlar sanki kundağını.”
İhsan Yılmaz ise “Bize anlattıkları kadar kendi hikâyeleri de vardır kitapların. Bu hikâyeleri en iyi bilenler ise sahaflardır. Uzun yıllar Beyoğlu’nda sahaflık da yapan araştırmacı yazar M. Şeref Özsoy bin bir merak ve emekle biriktirdiği bu hikâyeleri şimdi ayrı bir kitap haline getirdi.” diyor.
Bir kitap okuyup hayatı değişenlerden misiniz yoksa derdi gücü kitap olanlardan mı?
M. Şeref Özsoy
Marmara Üniversitesi mezunu.
KANIK’sadığım Biri ORHAN VELİ, Kılavuzu Şair Olanın ve Erol Güney’in Ke(n)disi (Haluk Oral ile birlikte) adlı üç kitabı daha var.
düzenSİZ YAPRAK, Milliyet Sanat, Adam Sanat, Varlık, Yasakmeyve, Aksak Kurbağa, Öküz, Kitap-lık gibi pek çok dergide Türk edebiyatçılarının hayatları üzerine denemeler yazdı.
2000 yılında Beyoğlu’nda Orhan Veli Şiir Evi’ni ve www.orhanveli.net internet sitesini açtı, yönetti.
2020 yılından beri Kedi Müzesi’nin yöneticiliğini yapıyor.
Bir Gizem’i bir de Şiir’i var.