Hakkımızda

Değerli Mesele dostu,
Basılı yayın hayatına Aralık 2016 itibarıyla son veren Mesele Dergisi, 1 Ocak 2017’den bu yana mesele121.org adresinde yayınına devam ediyor.
Neden mesele121?
Çünkü 10 yıl boyunca kesintisiz her ay yayınlanan Mesele 120. sayısı ile matbaalara veda etti ve internet 121. sayımız oldu.
Mesele’de amacımız kitaplar üzerinden Türkiye’yi ve dünyayı tartışmak ama sadece kitapla sınırlamıyoruz tabii ki…
Öncelikle “Sözümüz” var. Söyleyecek bir şeyiniz yoksa yayıncılık yapmanın da anlamı kalmıyor…
Sizin sözünüz de bizim için çok değerli… Hakemli dergi olmasak da belli kriterlerimiz var. [email protected] adresine gönderdiğiniz tüm yazıları okuyoruz, değerlendiriyoruz.

Yükleniyor Etkinlikler

« Tüm Etkinlikler

  • Bu etkinlik geçti.

Arap Baharı’ndan Sarı Yelekliler’e, Toplumsal Hareketler Üzerine Muhakemeler

4 Haziran @ 18:00 - 19:30

Institut français İzmirUluslararası düzeyde tanınmış üç profesörün katılacağı bu yuvarlak masa toplantısının amacı, Arap Baharı ve Sarı Yelekli hareketlerinden örnekler vererek, kimi toplumsal hareketlerin kökenindeki fay hatlarını mekan-zamansal özellikleriyle ele almak ve aynı zamanda günümüz toplumlarında yeni kırılmalar yaratan toplumsal hareketleri tartışarak toplumsal hareketlerin geleceklerine dair düşünmektir. Fransızca ve Türkçe simültane çeviri.

Konuşmacılar:

Ayşen Uysal, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde siyaset bilimi profesörü ve Sciences Po Paris-CERI ve CRESPPA-CSU’da yardımcı araştırmacıdır. Kolektif eylem, siyasi bağlılık, polislik ve baskı, devlet gözetimi ve siyasi partiler konularında uzmanlaşmıştır. Faire de la politique dans la rue kitabının yazarıdır. Manifestations de rue, manifestants et police en Turquie (Éditions du Croquant, 2019) ve Particiler. Türkiye’de partiler ve sosyal ağların inşası (O. Topak ile birlikte, İletişim Yayınları, 2010 (3. baskı 2023).

Olivier Fillieule, Lozan Üniversitesi’nde Siyaset Sosyolojisi Profesörü ve CNRS’de Araştırma Direktörüdür. Araştırmaları üç alana odaklanmaktadır: sosyal ve siyasi seferberliğin dinamikleri; sosyal çatışmanın devlet tarafından yönetimi (demokratik ve otoriter bağlamlarda baskı, asayiş, ve kontrol biçimlerinin uluslararasılaşması); aktivizm sosyolojisi ve aktivist kariyeri, ayrışma da dahil olmak üzere; ve seferberlik sosyolojisinin tarihi ve yöntemleri ile araçları üzerine düşünme. Kalabalık yönetimi alanında yayınları bulunmaktadır: Stratégies de la rue, 1997; Police et manifestants, 2008 ve (Danielle Tartakowsky ile birlikte) La manifestation, 2010, İngilizce ve İspanyolca’ya çevrilmiştir.
Olivier Fillieule’nin yayınlarına şu adresten ücretsiz olarak erişilebilir : https://unil.academia.edu/OlivierFillieule

Choukri Hmed, Paris Cité Universitesi’nde (Saint-Germain-des-Prés kampüsü) sosyoloji profesörü ve Felsefe, Sosyoloji, Semiyoloji ve Siyaset Merkezi’nde (Philépol) araştırmacıdır. GIS Orta Doğu ve Müslüman Dünyalar (UAR 2999 CNRS Études aréales) müdür yardımcısıdır. Arap dünyasında ve özellikle Mağrip’te toplumsal hareketler, devrimler ve rejim değişikliği konularında uzman olan yazarın yakın zamanda Antoine Perrier ile birlikte Le Livre blanc sur les études maghrébines en France (2023) ve L. Bantigny (ed.), Histoire globale des révolutions, 19e-20e siècle, Paris, La Découverte, 2023, s. 631-653 içinde “Printemps arabes: révoltes ou révolutions?” başlıklı kitap ve makaleleri yayımlanmıştır.

Kültür, Cumhuriyet Blv No:152, 35220 Konak/İzmir

Detaylar

Tarih:
4 Haziran
Saat:
18:00 - 19:30
Etkinlik Kategori:

Mekan

Fransız Kültür Merkezi / İzmir
Kültür, Cumhuriyet Blv No:152
Konak,İzmir35220Türkiye
+ Google Haritalar
Verified by MonsterInsights