
- Bu etkinlik geçti.
Ses × İnsan × Mekân

Salt, çok sesli vokal müzik alanında faaliyet gösteren Vokal Akademi’nin çeşitli çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.
Bu iş birliği kapsamında, Vokal Akademi’nin kurucusu Başak Doğan yürütücülüğünde Kasım 2025’ten Haziran 2026’ya dek bir atölye serisi gerçekleştirilecek. Sesin mekân, beden, kent ve diğer seslerle kurduğu ilişkiyi merkeze alacak bu buluşmalar, birlikte şarkı söylemenin, dinlemenin ve bir topluluk olarak ses üretmenin yeni biçimlerini araştırarak katılımcılara hem bireysel hem de kolektif bir keşif alanı sunmayı amaçlıyor.
Katılımcılar, bu atölyelerde “Vocal Painting” [Sesle Boyama] yöntemini kullanarak çok seslilik ve “an”da müzik yapma deneyimini keşfedecek; farklı mekânların akustiği, atmosferi ve çevresel sesleri aracılığıyla sesle ifadenin yeni yollarını arayacaklar. Her bir oturumda yankı, nefes, ritim, sessizlik, rezonans gibi temalar üzerinden doğaçlama, çok sesli koro çalışmaları ve ses oyunlarıyla yeni müzikal alanlar açılacak.
Atölye çalışmaları, müzik deneyimi fark etmeksizin herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Program dili Türkçe’dir. Kayıt için tıklayın.

