Ödüllü yönetmen, sanatçı ve akademisyen Didem Pekün’ün ilk uzun metrajlı belgesel filmi “Bazen Hep Birlikte / Otherwise in Istanbul” ilk gösterimi ile 23 Nisan’da Beyoğlu Sineması’nda izleyici karşısına çıkacak.

Didem Pekün

“Tülay German: Kor ve Ateş Yılları”, “Huzursuz Topraklar” ve “Araf” gibi deneysel belgesel filmlerinin yanı sıra “Zarlar ve İnsanlar” gibi video enstalasyonlarıyla adından söz ettiren Didem Pekün’ün ilk uzun metrajlı belgesel filmi “Bazen Hep Birlikte / Otherwise in Istanbul”43. İstanbul Film Festivali kapsamında 23 Nisan Salı günü gerçekleşecek ilk gösterimi ile Beyoğlu Sineması’nda festival seyircisiyle buluşacak.

Kuruluşundan bu yana paylaşarak üretmenin devamlılığını önemseyen ve kendi dilini oluşturmayı odağına alan Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın kurucularından, dansçı ve koreograf Mihran Tomasyan’ı takip eden “Bazen Hep Birlikte / Otherwise in Istanbul”,  seyircileri hem Tomasyan’ı hem de İstanbul’u keşfetmeye davet ediyor.

Anna Maria Aslanoğlu

Yönetmen koltuğunda Didem Pekün’ün oturduğu, yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu (istos film) ve ortak yapımcılığını Melek Ulagay’ın üstlendiği yaratıcı dans belgeseli “Bazen Hep Birlikte / Otherwise in Istanbul”, Tomasyan’ın Ermeni aile tarihi ve kimliği üzerinden paylaştığı arşivler, kolektif bir doğaçlama koreografi ve günümüz İstanbul’unun hengâmesiyle örülü bir anlatı sunuyor.

Yaratım ve dans performanslarında Mihran Tomasyan’ın yanı sıra Beste DemirEkin ÖnceLeyla PostalcıoğluNazlı DurakNazlı Tecimer ve Ufuk Fakıoğlu’nun yer aldığı belgeselin  görüntü yönetmenliğini Petros Nousias üstlenirken kurgusu Eytan İpeker tarafından gerçekleştirildi. Filmin müziklerinde ise Berke Can Özcan ile Elena Margarita Kakaliagou’nun imzası bulunuyor.

Evrensel bir iyimserlik ve toplulukçuluk hikâyesi sunan ve Didem Pekün’ün istos film yapımıyla gerçekleşen ilk uzun metrajlı belgesel filmi “Bazen Hep Birlikte / Otherwise in Istanbul” 43. İstanbul Film Festivali kapsamında iki gösterim ile izleyici karşısına çıkacak. İlk gösterimi 23 Nisan Salı saat 16.00’da Beyoğlu Sineması’nda gerçekleşecek filmin festival kapsamındaki ikinci gösterimi ise 26 Nisan Cuma saat 21.30’da Sinematek / Sinema Evi’nde gerçekleşecek.

BAZEN HEP BİRLİKTE / OTHERWISE IN ISTANBUL

2024, Türkiye, 73’

Türkçe, Renkli, DCP, 1:85, 5.1 Sound, Türkçe, İngilizce altyazılı

Yönetmen: Didem Pekün

Yapımcı: Anna Maria Aslanoğlu

Yapım: istos film

Ortak Yapımcı: Melek Ulagay

Yazarlar: Didem Pekün, Eytan İpeker

Koreografi&Konsept: Mihran Tomasyan

Yaratım&Dans: Beste Demir, Ekin Önce, Leyla Postalcıoğlu, Mihran Tomasyan, Nazlı Durak, Nazlı Tecimer, Ufuk Fakıoğlu

Görüntü Yönetmeni: Petros Nousias

Kurgu: Eytan İpeker

Müzik: Berke Can Özcan, Elena Margarita Kakaliagou

Yardımcı Yönetmen: Ömür İlkan Atalay

Sanat & Kostüm Tasarımı: Esra Selen Hayal

Ses Tasarımı: Taylan Geçit

Renk Düzeltme: James Norman

Yazar

Share.
Exit mobile version