Her sabah yaptığım gibi günlük gazetelerin internet sitelerinde, özellikle de ekonomi sayfalarında gezinirken, YANDAŞ tabir edilen gazetelerimizden en yandaşında bir başlık gözüme çarptı: “Son dakika: Başkan Erdoğan müjdeyi vermişti! Reform paketinin detayları belli oldu.”
Korona illeti, insan milletini Ahmet, Mehmet, Alaattin diye ayırır mı?
Anadolumuzun Ajansı, devletimizin "terhis ve celplerin durdurulması" kararının ne kadar yerinde olduğunu vurgulamak için bir "haber üretmiş". Haberin adını da "Sivil toplum kuruluşlarından terhis ertelemeye destek" koymuş ki, sosyal duyarlılığı yüksek vatandaşlarımızı da ikna edebilsin.
Halkın en büyük sorunu: Zaman Yönetimi...
Cep telefonuma şöyle bir mesaj geldi: "Hangi bankaya borcum var diye dert etme..."
Mesajın devamında, hangi bankaya ne kadar kredi ya da kredi kartı borcum olduğunu görebileceğim şahane bir uygulamadan söz ediliyor: Findeks...
Sayılar ne zaman virgülle ne zaman noktayla ayrılır?
Dilde kuralların birçoğu tercihler doğrultusunda belirlenir. Zamanla tercihler değiştiğinde kuralların da değişmesi kaçınılmaz olur. Ancak dildeki birçok kuraldan farklı olarak sayıların nasıl yazılması gerektiği konusunda farklı tercihlerin kullanılması vahim hatalara neden olabilir.
Eski devlet başkanı mı, devlet eski başkanı mı?
Aslında dil bilgisi açısından çok net olsa da gazetecilikte nedense en çok tartışılan konulardan biridir. Neden sorun olduğunu anlamak gerçekten zor çünkü aşağıda göreceğiniz gibi çok kesin ve basit bir kural ve üstelik mantık olarak da hiçbir eksiği yok.
AB, Selanik, İstanbul ve kaldırımlar
Geride bıraktığımız Kurban bayramını memleketimdeki büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperek değerlendirmek yerine; bayramı fırsat bilip yurtdışına tatile gidenlerden biri olduğumu itiraf etmeliyim. Yoğun geçen bir yılın ardından yeni yıla dinlenmiş ve zinde girmek amacıyla tatil mekanı olarak sessiz ve önceden tanıdığımız bir yeri seçtik ve Selanik'e gittik.